Persoonsgegevens, cookieverklaring en privacyverklaring

Persoonsgegevens

Wanneer je naar de noodnummers 112 of 1722 belt zal een operator vragen wat de noodsituatie is, wie jij bent en naar welk adres de hulpdiensten gestuurd moeten worden. Deze gegevens worden verwerkt door de FOD Binnenlandse Zaken, die de verwerkingsverantwoordelijke is, en worden enkel doorgegeven aan de hulpdiensten. De gegevens worden niet doorgegeven buiten de EU.

De verwerking van deze gegevens is noodzakelijk voor de vervulling van een taak van algemeen belang (overeenkomstig artikel 6.e van de GDPR), zodat de hulpdiensten jou kunnen contacteren als dat nodig is, bv. wanneer zij het adres niet vinden.

Oproepen naar 112 worden 1 jaar bewaard en kunnen herbeluisterd worden door het personeel van de 112 om de kwaliteit van de dienstverlening te controleren en voor interne opleidingen en door een onderaannemer voor wetenschappelijk onderzoek.

Je kan, in voorkomend geval, jouw recht van toegang, verbetering, beperking of verzet tegen de verwerking van jouw gegevens uitoefenen bij onze DPO via  het webformulier dat de FOD Binnenlandse Zaken ter beschikking stelt: https://ibz.be/nl/hoe-kunt-u-uw-rechten-uitoefenen of door het Word-formulier (https://ibz.be/nl/hoe-kunt-u-uw-rechten-uitoefenen) af te drukken en ingevuld terug te sturen, samen met een recto-versokopie van jouw identiteitskaart (of elk ander document dat jouw identiteit kan bewijzen), naar:

FOD Binnenlandse Zaken
ter attentie van de DPO IBZ
Park Atrium – Koloniënstraat 11
1000 Brussel

Meer informatie over hoe de FOD Binnenlandse Zaken persoonsgegevens verwerkt vind je in de privacyverklaring (https://ibz.be/nl/privacyverklaring)

Naast elk ander administratief of rechterlijk beroep, heb je het recht om een bezwaar in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit en rechterlijk beroep aan te tekenen indien je meent dat jouw rechten niet nageleefd worden of dat een behandeling van uw persoonsgegevens een schending van de algemene verordening gegevensbescherming inhoudt.

Om een bezwaar in te dienen, stuur je jouw vraag naar:

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35
1000 Brussel

https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be

E-mail: contact@apd-gba.be
Tel.: +32 (0)2 274 48 00
Fax: +32 (0)2 274 48 35

Cookieverklaring 

Functionele en analytische cookies

Deze website gebruikt cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op je computer worden opgeslagen en die om verschillende redenen gebruikt worden. Wij gebruiken cookies in de eerste plaats om jouw gebruikservaring te verbeteren (functionele cookies). Door dit soort cookies kan je makkelijker bewegen door de website. We gebruiken cookies ook om je surfgedrag anoniem in kaart te brengen (analytische cookies). Zo kunnen we bv. zien hoe je op onze website bent terechtgekomen, welke webpagina's je hebt bezocht of hoeveel tijd je op een bepaalde webpagina hebt doorgebracht. Voor het verzamelen van deze gegevens doen wij een beroep op cookies van Google Analytics.
De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd, zo wordt jouw IP-adres niet meegegeven, en wordt bewaard in anonieme totaalstatistieken die we gebruiken om onze website te verbeteren en bezoekersstatistieken op te stellen. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen.
Meer informatie over de cookies van Google Analytics cookies en het privacybeleid van Google, vind je op https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage en https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/partners.

Sociale media cookies

Daarnaast gebruikt onze website ook sociale media cookies. Deze activiteitsgegevens worden niet langer dan 90 dagen bijgehouden.
Onderaan deze website vind je deelknoppen van Facebook en Twitter, zodat je eenvoudig informatie over www.112.be op sociale media kan delen. Om te zien wat Facebook en Twitter met jouw persoonsgegevens doen, kun je hun privacyverklaringen nalezen. De Facebook- en Twitter-cookies worden alleen geplaatst als je tijdens een bezoek aan onze website bent ingelogd op Facebook of Twitter en hiervoor toestemming geeft.

Als je dat wil, kan je de cookies verwijderen of uitschakelen. Het nadeel hiervan is dat bepaalde functies, pagina's of delen van de website dan mogelijk niet meer toegankelijk zijn.

Privacyverklaring 

Wil je hierover meer informatie, kijk op de website van de FOD Binnenlandse Zaken (https://www.ibz.be/nl/privacyverklaring) of neem contact op met onze Data Protection Officer (DPO) via het webformulier (https://www.ibz.be/nl/gdpr) of via de post:

Ter attentie van de DPO IBZ
FOD Binnenlandse Zaken
Park Atrium – Koloniënstraat 11
1000 Brussel